Loading. Please wait...

O meni

Sem Davorin Volavšek, rojen 8. februarja 1983, iz Maribora. Ljubezen do fotografije me spremlja že celo življenje, a prvi polprofesionalni fotoaparat Nikon D7000 sem kot darilo za rojstni dan prejel leta 2013. Po dobrem letu spoznavanja s fotoaparatom in osnovami fotografije sem se začel s fotografiranjem tudi profesionalno ukvarjati. Seveda sem moral posodobiti tudi opremo in prešel na Nikon D750. Sprva sem se navduševal nad fotografiranje pokrajine in živali.

Sodeloval sem pri kampanji skupine Ustavimo pasje borbe, kjer sem fotografiral slavne osebnosti s kužki pasme bull, z namenom razbijanja mitov o nevarnih pasmah. Moram tudi omeniti, da je moja muza in najljubši model moja psička Hera. Moj prvi večji samostojni projekt je bil za revijo Žensko svet, hkrati pa sem se po spletu okoliščin in željah strank usmeril v družinsko, nosečniško in poročno fotorgafijo. Kljub obilici dela v tej smeri, sem si še vedno vzel čas za fotografiranje narave in živali.

S svojimi fotografijami sem pričel sodelovati na različnih foto natečajih in s fotografijo stoječih suparjev, ujeto na slovenski obali, zmagal na dveh slovenskih foto natečajih, dobil tri mednarodna priznanja za nagrajene avtorje v fotonatečajih Moskva – MIFA, Pariz – PX3, ter Balkan – SIMONIDA. Fotografija je bila objavljena tudi na socialnih omrežjih in sicer National Geographic, v ameriški ter španski verziji.

Pri fotografiranju vedno stremim k pefrekciji, kar pomeni da me še tako dobra fotografija ne zadovolji, saj vem da lahko še vedno naredim boljšo. Največja nagrada za moj trud pa je seveda zadovoljstvo strank.

Prikaži glavne informacije

Delite preko svojih družabnih omrežij

Ali kopirajte in delite spodnjo povezavo